За нови играчи или какво да правим като почваме? - Стратегия!

 • 5 Отговора
 • 1031 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен LudiaDevastator

 • xEPSTeam member
 • Member
 • ***
 • 40
На кратко ще се постарая да Ви дам няколко полезни съвета как и с какво да почнете в сървъра и няколко съвета къде и с какво да биете.
Искам да поясня, че аз така играя, вероятно е да има и по-добри варианти, лично за мен това е най-бързият и ефективен!

Стартиране:
Вероятно всеки играл играта си има любим герой и иска с него да играе. В което няма нищо лошо, но идеята е с какво ще сте най-ефективни, а не с какво Ви се играе в началото. След като си извадите предметите, така или иначе ще си направите желания/те герои. Става лесно и бързо, такаче не виждам причина да се мъчите.

Та с какъв герой да почнем да играем. Очевидно най-ефективния герой за "фармене" в началото е Sors и с оглед на резистите на мобовете на Хел, най-добрият избор е Cold - Sors (Blizzard).. защо не Fire или Light - защото с Cold Sors могат да се бият повече местности и босове, и защото Dmg-а при неналичието на предмети е достатъчно ефективен.

Каква ни е целта - целта е проста, героят трябва да стигне до 4-ти акт на Hell или поне 4-ти акт на Nightmare, за да може да се бие Мефисто
Как да го постигнем - в сървара има доста хора които помагат с превод и предмети, такаче не бъдете нахални, а любезни и вярвам, че ще се случи.
Аз как го правя - изигиравате Нормал (демек убивате Ball на Нормал) и правите допълнително няколко Ball ръна (препоръчително да сте 40-ти левел, за да може някой да Ви преведе на Hell)

Така... да предположим, че сме до Акт 4 на Nightmare, почваме да бием Мефисто (докато извадим 1-2-3 предмета колкото да не сме голи на Hell).
На Hell - Мефисто дава достатъчна палитра от предмети, които могат да Ви послужат и за другите герои.
Колко MF ни трябва? - по този въпрос има хиляди теми, аз лично предпочитам MF без Extra Gold - колкото повече - толкова повече.
Дали Extra Gold влияе на дропа? - вероятно не! Но все пак всеки си избира начина на игра..

Така да речем, че сме постигнали първата стъпка - имаме Cold Sors - биещ Мефисто ефективно за 45-90 секунди, сега трябва малко търпение да набавим предметите които ни трябват, за да продължим напред.

Как да продължим - много варианти, но специално за този сървър моето мнение е следното:

1. Вдигаме два нови героя - Барб (Викове) и Паладин (Смайт) - целта е да се бие Убер Диабло (Акт 5 "Glacial Trail"), дава доста предмети, Анихилус и Торч (в случая само за Амазонка)
1.1. Как да облечем барба? - Барба с всички налични предмети които му дават All Skill или 1-2-3 Warc, виковете да са максимално възможният левел
1.2. А Паладина? - ще Ви разкрия един МИТ - не Ви трябват най-добрите предмети в играта, за да биете Убер Диабло, но какво да търсим? - Важните статистики са следните:
- Chance to cast Amplify/Decrepify Dmg - предмети ---- Lacerator / Atma's Scarab / Lawbringer (RW)
- Chance of Crushing Blow
- Chance of Open Wounds
- Cannot be frozen (само на 1 предмет)
- Absorb - Fire/Cold/Lighting
- Препоръчително е да имате и възможно най-много резист, наблегнете на Fire, но не прекалявайте трябват Ви и от другите резисти.. По-спомен Паладина трябва да има 4.9 k Life, за да не умира от Fire Enchant на Убер Диабло, такаче не се мъчете да го постигате... Ще мре от Fire Enchant, но не е болка за умиране..
- Чарми - най-добрият вариант е Resist/Life, слагате каквото имате...

1.3. Как да бием Убера.. - Влизате с вече 3те налични героя.. със Сорса стигате до Убера, избивате всичко което не е Immun to Cold, слизате с Паладина и му пръскате кофата.. Не забравяйте да си дадето БО преди да слезнете.. (нали за това направихме барба)

2. Като съберем прилични предмети анихилус (пада сравнително често), следващата стъпка е да облечем сорса (ако не сме успяли от Мефисто), за да бием Хефасто..
2.1. Какво му трябва на сорса??? - Аз го бия изключително ефективно със следния сорс:
- Helm - Shako
- Armor - Vipermagi
- Shield - Stormshield - имам 75% блок
- Wep - Wizardspike
- Belt - Snowclash/Spider
- Gloves - Magefist
- Boots - Crafted с Cast rate
- Amu - да Ви дава All Skill/Cold Skill
- Rings - Препоръчвам Raven + Dwarf
- Charms - Life | Life/Mana | Cold Skills
- Трябва Ви мерк.. за препоръчване с Cold Aura от акт 2 на Nightmare.. Сложете му:
  - Wep - Insight на някакво оръже.. после ще го промените с хубав
  - Helm - да дава Life stolen per hit.. Препоръчително е да има Dmg Red и All Resist, но слагате каквото имате..
  - Armor - Повечко Defens/Dmg Red/All Resist

Това е вече имате достатъчно, за да си извадите каквото Ви трябва.

Ще Ви дам няколко насоки, като търсите нещо специфично, къде е най-ефективно според % шанс:

Shako/Monarch - Mephisto/Andariel/Uber Diablo
Uniqe Rings - Andariel / Travincal / Mephisto
Runes - Hephasto / River of Flame / Chaos Sanctuary / Cows / Travincal / Act 5 / Може и Контесата, но тя се бие сравнително бавно и е загуба на време според мен..
Charms - Cows / Rakanishu / Andi (minions)
Gold - Travincal

От тук нататък сте сами да вземете решение какво ще правите...

Искам да разбуля няколко мита в темата, надявам се да ме разберете..

1-во Shako-то си е Shako :) ... дали е на 98 или 141 и двете няма да Ви направят по-добри играчи.. то си зависи от Вас.. до колкото ми е известно не се издават списания по красота за героите в сървъра, такаче...
2-ро Торча си е Торч.. мога много да Ви разяснявам по темата, но виждам, че има много болни мозъци в сървара които са решили, че разликата от 10 статс при торча е от някакво критично значение, е другарки и другари не е.. да хубаво е да имате Торч и Анихилус с хубава статистика, за да не вдигате точки на Str/Dex, но не е толкова критично, колкото си мислят хората..
3-то Виждам, че много хора са решили че Shard/Spired/Coh са най-добрият вариант... е не винаги, ако не постигнете Cast Rate Frame от другите предмети е повече от тъпо (това разбира се е мое мнение от малкото опит който имам..).
4-то Великият въпрос - Колко струва предметът "X"? -> еми струва  колкото му поискате и най-важното, колкото е склонен някой да Ви даде.. не знам да има формула по-която да се смята. Предметите са различни Шако 98-141, както казах според мен си е Шако и не би трябвало да има разлика, но Шард и предмети от този вид на които има статисика, която влияе върху DMG/Life/Res реално с голяма разлика и оказват влияние върху играта е разумно да имат разлика в цената.. Колко? -> е това вече е условно..

Няколко препоръки към играчите:

1. Тъй като според правилата на сървара, ако играта съдържа името на някой от играчите (демек той я е направил.. Пример: Dev Tun1), то дропа в дадената игра е за него и той бие мобовете, то това автоматично не означава, че всички други трябва само да гледат.. Ако вдигате нов герой и сте 50 лвл, нормално да не биете, но присъствах в игра, където Амазонка бие тунели, тя отваря портал до тунелите и всички гледат мача... а в играта имаше 4 героя над 80ти левел, от които 3 сорса.. е другари не е трудно да използвате мишката и за друго освен да си чешете носа, може да ходите вие.. и да пускате по някоя магийка по мобовете да помогнете... вместо само да спамите глупости..
2. Бях направил игра с Free Items като имаше няколко повтарящи се.. в описанието бях помолил, предполагам разумно, да не се обират от един човек. Забелязвам, че има доста играчи които се появяват и стартират всеки ден, та имах искренното желание да им помогна.. е познайте какво стана.. влезна някакъв модел за подръжание (който си имаше предмети), събра всичко, даже не каза благодаря и излезна.. После го засякох и в тунели, оказа се някакъв "ПИЧ", който и преди явно е играел в сървъра вероятно е вдигнал някое геройче до 95-6 лвл и е решил, че е "НАЙ-ГОЛЕМИЯТ", постоянно повтаряше, че няма нищо, но имаше претенции, че е голямата работа и явно се познаваше с някои от хората в играта.. това поведение е вредно и силно препоръчвам да се абстрахирате...

Та ако нов играч има нужда от помощ, нека да пише, ще гледам да помогна, имам някакви предмети които няма да ползвам никога, но за новостартирал ще са от полза. Както казах има доста хора които помагат с предмети, превеждат и т.н. - Разбира се, това не означава, че някой е задължен или длъжен да го прави, та ако получите отказ, потърсете другаде. Като препоръка мога да дам, по гореописаното аз лично се облякох за два дена, за една седмица имах и хамър с енигма, като цяло играя от 2-3 семици в сървъра и мисля, че добре се справям.. Постарайте се сами да си постигнете целите, става доста бързо, но ако не играете, няма как да стане..

Надявам се да съм бил от полза, нарочно не давам препоръки за Елдерите, в крайна сметка това е по-скоро наръчник за начинаещи или новостартиращи в сървъра..

Надявам се да не съм бил груб или да съм обидил някой с допълнителните си коментари.

Желая Ви приятна игра и се надявам скоро да правим дуели, че все пак това е най-интересното в играта!
« Последна редакция: Ноември 09, 2017, 11:42:53 pm от LudiaDevastator »

*

Неактивен flalude

 • Member
 • 31
Преди, като цъкаха повече хора, имаше и друг вариант за бърз старт, работещ за всеки клас - събираш перфекти до безумие и ги търгуваш. Сега обаче, като няма много нагрухани герои, няма кой да ти купи перфектите (преди вървяха по Gul за муле).
Перфектите ги ползват после май за някакви рецепти за въртене на предмети, което не знам дали не губи смисъл при наличието на жълт ключ в 0.8.

*

Неактивен n0m0r3

 • Максималистът...
 • xEPSTeam member
 • Overseer
 • ***
 • 506
 • Пол: Мъж
 • Diablo II old school pro gamer
 • Realm: Elder mod 0.7
Изключително добра тема. Адмирации и респект за човека, който я е написал. Подкрепям всичко написано ! :bow:

*

Неактивен flalude

 • Member
 • 31
Попаднах по форуми нещо интересно относно бързото качване на начален exp, което не бях срещал.
Нали има някакво ограничение, поради което почти не се качва exp от високо ниво зони, ако героят ти е много ниско ниво - примерно на герой левел 5, ако някой му бие тунели, почти няма да качва.
Това ограничение обаче не важало за Chaos Sanctuary Hell. Т.е. може да си grush-неш героя на първо ниво до Хелл и там друг герой за нула време да те вдигне до 40 лвл (или който там левъл е нужен, за да можеш да взимаш exp от тунели).
Тази особеност важи ли в EPS? Темата мисля, че беше за 1.09.

*

Неактивен callado

 • Claw Viper
 • 78
 • Пол: Мъж
Попаднах по форуми нещо интересно относно бързото качване на начален exp, което не бях срещал.
Нали има някакво ограничение, поради което почти не се качва exp от високо ниво зони, ако героят ти е много ниско ниво - примерно на герой левел 5, ако някой му бие тунели, почти няма да качва.
Това ограничение обаче не важало за Chaos Sanctuary Hell. Т.е. може да си grush-неш героя на първо ниво до Хелл и там друг герой за нула време да те вдигне до 40 лвл (или който там левъл е нужен, за да можеш да взимаш exp от тунели).
Тази особеност важи ли в EPS? Темата мисля, че беше за 1.09.

Става, но не и до 40, става до 20 бързото и на повечето места от 20 до 25 се вдига по-бавно ( имам предвид на места, на които искаш да те лийчват ), след 25 на всички места вече вдигаш бързо и нормално.

*

Неактивен Grimmer

 • Administrator
 • Claw Viper
 • *****
 • 76
Да, можеш да си качиш левела на героя от 1 до колкото си искаш на Hell. Между 20 и 25 става малко по-бавно(относително), но след това е бързо до 80.