NSA spies on World of Warcraft players

  • 2 Отговора
  • 1493 Прегледи

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Неактивен phoster

  • Member
  • 19
NSA spies on World of Warcraft players
« -: Декември 10, 2013, 01:08:10 pm »
Вашингтон. Американските и британските разузнавателни служби не ограничават действията си до реалния земен свят и са проникнали и в световете на World of Warcraft и Second Life, шпионирайки и събирайки данни в онлайн игрите, популярни сред милиони хора по целия свят, пише New york Times. Новите разкрития показват, че служителите на разузнаването са се внедрили в реалността, населявана от дигитални аватари на елфи, джуджета и супермодели, заради опасенията, че терористи или криминални мрежи могат да използват игрите за тайни комуникации или трансфери на пари.
Шпионите са се престорили на герои от игрите, за да подслушват и привличат информатори, докато събират данни и проследяват съдържанието на комуникациите между играчите, това разкриват документи, изнесени от бившия служител на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноуден. В документите не се споменава за успех в борбата с тероризма вследствие на инфилтрирането в онлайн игрите.
Игрите „са разработени и управявани от компании, които търсят от това печалба, така че самоличността на играчите и активността им се проследява”, казва Питър Сингър, експерт от Brookings Institution. “За терористичните групировки, които биха искали да комуникират тайно, има много по-ефективни и лесни начини, вместо да се скрият зад аватара на трол”, отбелязва Сингър.

Шпионирането, което включва и Xbox Live на Microsoft поражда опасения за поверителността. Не е ясно точно колко агенции са имали достъп до комуникациите на геймърите, колко играчи са били наблюдавани и дали данните са записани.

Източник:Фокус Информационна Агенция

*

Неактивен ShadowWar

  • Council Member
  • 149
  • Пол: Мъж
  • Аз съм българче обичам...
Re: NSA spies on World of Warcraft players
« Отговор #1 -: Декември 11, 2013, 03:53:14 pm »
Избара! Тия търсят под вола теле...
Аз съм българче и силна
майка мен ме е родила,
с хубости блага обилна
мойта родина е мила,
Аз съм българче обичам
наште планини зелени
Българин да се наричам
първа радост е за мене.

*

Неактивен phoster

  • Member
  • 19
Re: NSA spies on World of Warcraft players
« Отговор #2 -: Декември 12, 2013, 07:57:06 am »
Разузнаването им играе mmorpg-та, армията им си играе с безпилотни самолетчета и 3D shooter-и ... тая нация съвсем се вдетини   ;)